sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Uusi tieto ja muutos


Minua on viime aikoina kiinnostanut miettiä ja havainnoida, millä perusteilla ihmiset muodostavat mielipiteensä ja tekevät päätöksensä siitä että jonkun asian on muututtava jos on uutta tietoa ja on muodostunut uudenlaista mielipidettä.

Ihmiset rajoittavat tiedostamattaan aika paljon sitä että he ottaisivat käytännön tasolla käyttöön uutta tietoa. Kai tämän on luonnollista että pyritään hallitsemaan elämää siten ettei se olisi ihan hallitsemattomassa ja jatkuvassa muutostilassa. Isot muutokset on isoja juttuja, mutta kyllä joskus tuntuu että näennäisesti pienetkin muutokset on ihmisille isoja.

Isot muutokset voivat olla vaikka tietoisia muutoksia siitä kenen kanssa elämässään pitää majaansa. Parisuhteet, avioliitot, erot, lasten hankkiminen... Isot muutokset voi myös olla mm. muutot toiselle paikkakunnalle, uskonnosta lähteminen tai siihen liittyminen, uusi ammatti, uusi työ, ihmissuhteiden katkaiseminen, jostain vahingollisesta tavasta luopuminen yms..


Suhteellisen pieniä muutoksia voi olla vaikka ruokavalion muuttaminen, päätös hankkia apua johonkin asiaan, liikunnan aloittaminen tai sen muuttaminen toisenlaiseksi, se että päättää tietoisesti kehittää itseään johonkin suuntaan.

Voi olla myös tätä pienempiä muutoksia kuten uusi puhelin, kylpyhuoneremontti, karkin syönnin vähentäminen, tukan värjääminen..

Joskus tuntuu siltä että ihmisille ei ole niin iso merkitys sillä miten isosta muutoksesta on kysymys kuin sillä miten iso motivaatio heillä on muutos tehdä ja millaiset asiat niitä muutoksia rajoittavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.